Wat zijn de voordelen van IPTV?

Wat zijn de voordelen van IPTV?

IPTV biedt allereerst een enorm aanbod aan zenders en content. Via IPTV heb je toegang tot honderden tot duizenden tv-zenders, films en series uit binnen- en buitenland. Het aanbod is veel uitgebreider dan bij andere vormen van televisie zoals kabel, omdat bij IPTV niet de capaciteit van een fysieke kabel of satellietverbinding een limiet stelt aan het aantal zenders. Via het snelle breedbandinternet kan een veel hogere hoeveelheid data verzonden worden.

Ten tweede is IPTV erg gebruiksvriendelijk en interactief. Je hebt extra opties zoals time shifting, waarmee je lopende programma’s kunt pauzeren en terugspoelen. Ook video on demand is veel uitgebreider dan bij kabeltelevisie, zodat je films en series kunt kijken wanneer je maar wilt. De geavanceerde programmagidsen maken het ook zeer gemakkelijk om je favoriete programma’s te vinden en op te nemen.

Ten derde is IPTV vaak voordeliger dan een traditioneel tv-abonnement. Omdat er geen dure installatie van een schotel of extra tv-kabel nodig is, maar enkel een internetverbinding, zijn de maandelijkse abonnementskosten over het algemeen lager. Ook is IPTV flexibeler: je kunt makkelijk extra zenderpakketten bijboeken of weer opzeggen.

Betere beeldkwaliteit

IPTV biedt dankzij de grote bandbreedte van het internet veelal een betere beeldkwaliteit dan reguliere televisie. Het beeld is scherper en de resolutie hoger, vooral bij snelle glasvezel- of VDSL-verbindingen. Populaire zenders worden meestal uitgezonden in full HD kwaliteit. Ook 4K Ultra HD kanaalen met de allerhoogste beeldkwaliteit zijn vaak al beschikbaar via IPTV.

Doordat het beeld digitaal wordt overgebracht via het breedbandnetwerk, is er ook minder kans op storingen of een slecht signaal. Zolang je internetverbinding snel genoeg is, krijg je met IPTV altijd de optimale beeldkwaliteit in huis.

IPTV maakt het ook mogelijk om programma’s op verschillende apparaten te kijken in huis, zoals je smartphone, tablet en laptop. Je kunt live televisie kijken waar en wanneer je maar wilt, als je maar verbonden bent met je thuisnetwerk en internet.

Tot slot is IPTV de meest toekomstbestendige televisietechnologie. Traditionele kabel en satelliet kunnen niet tippen aan de mogelijkheden van IPTV, dat internet en televisie combineert. Er komen steeds meer innovatieve IPTV diensten bij die televisiekijken leuker en persoonlijker maken.

Kortom, IPTV biedt de beste televisie-ervaring van dit moment: een enorm aanbod, geweldige beeldkwaliteit, veel extra mogelijkheden en functionaliteiten, en dat alles voor een scherpe prijs.

Vlaggenschip-programmatuur

Een groot voordeel van IPTV is dat je gebruik kunt maken van de allerbeste vlaggenschip-programmatuur van dit moment. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde programmagidsen, waarmee je heel gemakkelijk je favoriete programma’s, films en series kunt opzoeken en opnemen. Ook zogenaamde ‘Start Over’ functionaliteit, waarmee je gemiste programma’s vanaf het begin kunt terugkijken, is heel gebruiksvriendelijk.

Deze software is vaak erg overzichtelijk en intuïtief ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld heel simpel zenders sorteren op genre, programmatitels doorzoeken en herinneringen instellen voor programma’s die je niet wilt missen. Handig zijn ook functies als beeld-in-beeld, waarmee je tegelijkertijd twee zenders kunt bekijken.

Omdat de software continu geüpdatet en verbeterd wordt, profiteer je als IPTV kijker altijd van de nieuwste mogelijkheden. De programmagidsen, apps en menu’s zien er modern en stijlvol uit. Bedienen gaat erg soepel en intuitief via de afstandsbediening.

Via de bijbehorende apps kun je ook op je smartphone en tablet de volledige IPTV-ervaring krijgen, bijvoorbeeld om onderweg live tv te kijken of programma’s op te nemen.

Kortom, met IPTV geniet je van het gemak van de nieuwste, geavanceerde programmasoftware die televisiekijken leuker en persoonlijker maakt.

Multi-screen ervaring

Een enorm voordeel van IPTV is dat je de televisie-ervaring kunt meenemen op alle devices in huis. Je kunt niet alleen op je tv, maar ook op je smartphone, tablet en laptop live televisie kijken en opnames terugkijken.

Dit is ideaal als iemand anders de woonkamertelevisie in gebruik heeft. Via je smartphone of tablet kun je dan gewoon verder gaan met het programma dat je wilde kijken, waar en wanneer je maar wilt.

Ook handig is dat je opnames kunt starten als je onderweg bent, zodat een programma al klaar staat als je thuiskomt. Of je kunt vanaf een andere locatie live meekijken met de tv thuis. Dankzij de IPTV-apps kun je je favoriete televisiecontent overal streamen.

Voor gezinnen is dit multi-screen voordeel heel waardevol. Zo kan iedereen persoonlijke opnames maken en ongestoord zijn eigen programma’s volgen op een eigen device, zonder elkaar te storen.

Door de naadloze integratie van IPTV op verschillende schermen krijg je de ultieme kijkervaring: televisie kijken wanneer en waar jij dat wilt!

On demand bibliotheek

Naast de vele zenders biedt IPTV ook een enorme on demand bibliotheek aan, met duizenden films, series, documentaires en andere programma’s. Dit uitgebreide aanbod is te vergelijken met diensten als Netflix en Amazon Prime.

Het grote voordeel is dat dit alles geïntegreerd is in je IPTV pakket. Je hoeft dus geen losse abonnementen af te sluiten, maar hebt meteen een enorme collectie films en series tot je beschikking. En uiteraard in de beste beeldkwaliteit die IPTV biedt.

Ook handig is dat de on demand catalogus vaak persoonlijke aanbevelingen en selecties bevat op basis van je kijkgedrag. Zo worden nieuwe films en series die je waarschijnlijk leuk vindt automatisch voor je geselecteerd.

Kortom, met de uitgebreide on demand bibliotheek heb je als IPTV kijker een complete thuisbioscoop tot je beschikking, zonder extra kosten.

Flexibele abonnementen

Een voordeel van IPTV is dat je meestal flexibele abonnementsvormen kunt kiezen. Je stelt zelf je pakket samen met de zenders die je wilt, eventueel aangevuld met extra zenderpakketten.

Wil je een bepaalde zender een tijdje niet ontvangen? Dan kun je deze tijdelijk stopzetten. Zo betaal je alleen voor wat je echt gebruikt en kijk je nooit voor niets.

Ook leuk is dat je vaak seizoensgebonden zenderpakketten kunt bijboeken, bijvoorbeeld extra sportzenders tijdens het voetbalseizoen. Zo kun je je tv-pakket helemaal afstemmen op je persoonlijke wensen.

Doordat IPTV geen gebruik maakt van een fysieke schotelinstallatie, kun je bovendien heel flexibel je abonnement wijzigen of opzeggen. Zo betaal je nooit teveel voor televisie die je eigenlijk niet gebruikt.

Met de flexibele IPTV abonnementsvormen stel je dus heel eenvoudig een op maat gemaakt tv-pakket samen dat past bij jouw kijkgedrag.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk punt bij IPTV. Om er zeker van te zijn dat criminelen je verbinding niet kunnen misbruiken, maken IPTV providers gebruik van de nieuwste encryptietechnologieën om je gegevens en privacy optimaal te beschermen.

Zo wordt de verbinding tussen de aanbieder en je TV box versleuteld met een AES encryptie van maar liefst 256 bit. Dit is dezelfde technologie die banken en overheden gebruiken om hun gegevens veilig te stellen.

Ook je persoonlijke inloggegevens en betaalgegevens worden met de hoogste beveiligingsstandaarden beschermd, zodat kwaadwillenden hier geen toegang toe kunnen krijgen.

Daarnaast zijn IPTV netwerken uiterst goed beveiligd tegen DDoS aanvallen en andere vormen van hacking of sabotage. Je kunt dus gerust zijn dat criminelen je IPTV verbinding niet kunnen platleggen of misbruiken.

Kortom, dankzij moderne encryptie en security maatregelen kun je volledig veilig en zorgeloos genieten van IPTV.

Support

Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn met je IPTV dienst, dan bieden IPTV providers over het algemeen uitstekende klantenservice en support.

Je kunt 24/7 terecht bij gespecialiseerde klantenservice medewerkers, die je direct persoonlijk te woord staan om je vraag te beantwoorden. Hierdoor worden problemen snel opgelost en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Ook handig zijn de vele handleidingen en FAQ’s op de website, voor het geval je zelf een probleem wilt verhelpen. En in het ergste geval is er een monteur die bij je thuis langs kan komen.

Met de uitstekende support heb je dus de zekerheid dat problemen snel en adequaat worden opgelost. Zo kun je met een gerust hart genieten van het gemak en plezier van IPTV.

IPTV providers staan 24/7 voor je klaar!

Voordeel Uitleg Extra informatie Voorbeeld
Enorm zenderaanbod Toegang tot honderden tot duizenden tv-zenders uit binnen- en buitenland Zenderaanbod is veel groter dan bij kabel of satelliet Zenders uit vele landen, nichezenders, radiostations
Hoge beeldkwaliteit Scherp beeld in HD of 4K dankzij grote bandbreedte Vaak betere beeldkwaliteit dan kabel of satelliet Voetbalwedstrijden in Ultra HD kwaliteit
Gebruiksgemak Pauzeren, opnemen, terugspoelen, herinneringen instellen Moderne vlaggenschip-programmatuur voor extra functionaliteit Gemiste voetbalwedstrijd vanaf het begin terugkijken
Flexibele abonnementen Zelf zenderpakket samenstellen, pakketten aan- en uitzetten Je betaalt alleen voor de zenders die je echt gebruikt Extra Sportzenders alleen tijdens voetbalseizoen
Multi-screen Live tv kijken op tv, smartphone, tablet en laptop in huis Ideaal voor gezinnen en persoonlijke opnames Voetbalwedstrijd live volgen op je tablet
On demand bibliotheek Duizenden films, series en programma’s op aanvraag Groot aanbod vergelijkbaar met Netflix Laatste films en series on demand kijken
Veiligheid Moderne encryptie beschermt tegen hacking en misbruik Netwerk goed beveiligd tegen DDoS aanvallen 256-bit AES encryptie zoals banken gebruiken

FAQ

Wat heb ik nodig voor IPTV?

Voor IPTV heb je een snelle internetverbinding nodig, minimaal 10-20 mbps. Ook heb je een IPTV ontvanger of mediabox nodig om de signalen om te zetten naar je televisie. Sommige moderne tv’s hebben de IPTV functionaliteit al ingebouwd.

Hoeveel internetsnelheid is nodig?

We raden minimaal 20 mbps aan voor goede IPTV ontvangst. Bij voorkeur glasvezel, kabel of VDSL. Met ADSL is de snelheid meestal te laag. Hoe sneller je internet, hoe beter de beeldkwaliteit en stabiliteit van IPTV.

Kan ik IPTV ook onderweg kijken?

Ja, met de IPTV apps voor smartphone en tablet kun je ook onderweg live tv kijken en programma’s opnemen en terugkijken. Wel is een snelle wifi of 4G/5G verbinding aan te raden.

Welke apparaten ondersteunen IPTV?

IPTV werkt op vrijwel alle moderne smart tv’s, computers, smartphones en tablets (iOS en Android). Ook mediaspelers zoals Apple TV en Chromecast worden ondersteund.

Kan ik pauzeren, terugspoelen en opnemen?

Ja, IPTV biedt deze mogelijkheden, net als digitale tv. functionaliteiten als pauzeren, terugspoelen, opnemen en terugkijken van programma’s behoren tot de standaardmogelijkheden.

Hoe sluit ik IPTV aan op mijn tv?

Je sluit de IPTV mediabox of ontvanger aan met een HDMI-kabel op je televisie. Verbind de mediabox via wifi of ethernetkabel met je router voor de internetverbinding. Installeren is heel eenvoudig.

Kan ik IPTV combineren met Netflix e.d.?

Ja, je kunt IPTV prima combineren met diensten als Netflix, YouTube en streaming sticks als Chromecast. IPTV is dus een aanvulling op – en geen vervanging – van deze diensten.

Hoe kan ik IPTV bij mijn provider bestellen?

IPTV kun je meestal online bestellen via de website van je provider. Je stelt zelf een pakket samen en kiest eventueel extra opties zoals meer opnames en multi-screen. De installatie is plug & play.

Conclusie

IPTV heeft de afgelopen jaren de manier waarop we televisie kijken ingrijpend veranderd. Het biedt vergeleken met traditionele televisie grote voordelen op het gebied van zenderaanbod, beeldkwaliteit, gebruiksgemak en extra functionaliteiten.

Of je nu de ruime keuze uit duizenden zenders en