Scheiden en je huis

Financieel advies bij je scheiding

Wanneer jullie gaan scheiden verandert er heel veel op financieel gebied. Zowel voor jou als je (ex)partner. Want hoe zit het met de hypotheek of huur van jullie huis? Heeft één van jullie recht op alimentatie? Hoe zit het met de kosten voor de kinderen?

Wanneer jullie gaan scheiden, is het verstandig om te proberen tot een overzicht van je situatie te komen, zéker wanneer het je financiën betreft. Een financieel scheidingsexpert kan je hierbij helpen.

Financieel overzicht tijdens je scheiding

Bij een scheiding komt behoorlijk veel kijken en dat zijn meestal niet de meest fijne zaken. Natuurlijk is het ook een emotionele tijd, maar ondertussen moet je veel zaken regelen en besluiten nemen. Waar ga je wonen: blijft één van jullie wonen in de koop- of huurwoning, of zetten jullie het huis te koop? Hebben jullie kinderen en kiezen jullie voor co-ouderschap? Is één van jullie dan alimentatieplichtig?

Het kan soms helpen om voor het scheidingsconvenant, ouderschapsplan of andere belangrijke onderwerpen samen te werken met Basic-Mediation. De Basic-adviseurs ondersteunen je en nemen je het gedoe uit handen bij die zaken die besproken moeten worden. Dit betekent dat jullie hierna weer snel verder kunnen naar een positieve toekomst.

Contact met Basic-Finance

Je kunt ons bellen op 0800-BELBASIC (0800 23522742) of mail ons via het contactformulier om een gratis adviesgesprek te boeken met een van onze ervaren Basic-Finance experts.

Vul gewoon de data en tijden in waarop we het beste contact met je kunnen opnemen.

Je kunt dan in alle rust je vragen stellen om tot de beste keuze te komen.

Ik wil graag een adviesgesprek

9 + 12 =